Coffee Together – Deventer

Coffee Together – Deventer
08/04/2014 de redactie
  • coffee together
  • coffee together
  • coffee together
  • coffee together

Koffieliefhebbers Tseard Ettema en Ton van Bussel kennen elkaar al zo’n vijftien jaar. Ze komen uit de detailhandel en één keer per jaar gingen ze samen op zoek naar de nieuwste trends in de detailhandel. Zo kwamen ze jaren geleden Starbucks al tegen.

Dit concept plantte toen al het zaadje voor een eigen koffiezaak. Tseard: “Als we ooit iets nieuws gaan beginnen, dachten we, dan gaan we in de koffie!” 
De kans om iets nieuws te beginnen diende zich vorig jaar aan. “We kregen meer tijd 
en besloten ervoor te gaan.”

Stoer industrieel

Hun koffiehuis avontuur begint met een baristacursus in Nijmegen. “We dachten, dat doen we wel even, totdat we erachter kwamen dat het echt een vak is.” Het examen halen ze en in juni 2013 trekken ze in het pand aan de Spijkerboorsteeg. Tseard: “We hebben bewust voor deze plek gekozen, in een ‘achterafstraatje’ . We wilden niet tussen de grote winkels en horeca, daar lijkt alles op elkaar. Onze voorkeur ging uit naar een winkelgebied waar het op de beleving en sfeer aankomt.” Over de inrichting waren Tseard en Ton het snel eens: een stoer industrieel koffiehuis moest het worden. Grijze tafels, buizen langs de muur en een eikenhouten bar 
met een grijsblad.

Take a book, leave a book

In het koffiehuis staat een boekenkast met het motto: Take a book, leave a book. De gedachte hierachter is dat boeken in de roulatie blijven in plaats van in een oude kast te verdwijnen. Eén keer per maand kun je er terecht voor een mini-baristaworkshop die wordt gegeven door het team van Coffee Together.

Op koopavond organiseren Tseard en 
Ton onder andere schilder- en singer-song-writer avonden. Ton: “We brengen altijd iets nieuws, we zijn altijd actief en in beweging, daar draait het om.”


Machine: Faema Emblema
Maler: Quamar
Koffie: Ten Have, Coffee Beans
Thee: De Goeijen
Chocolade: Chocolatemakers, ook voor de chocolademelk
Taart/koek: Ekoplaza, Thee met een Taartje
Melk: FriescheVlag
Soja: Alpro, ook lactosevrij
Specialiteit: Americano


Coffee Together
Spijkerboorsteeg 18 | Deventer, Nederland
coffeetogether.nl

X
0 Shares
Share
Pin