17x koffie to-go in Rotterdam tijdens de Coronacrisis

17x koffie to-go in Rotterdam tijdens de Coronacrisis
21/10/2020 de redactie
In gespot, koffie, rotterdam
koffie to-go rotterdam

HET DAGELIJKSE ‘LUCHTJE SCHEPPEN’ IS NOG FIJNER MET EEN KOFFIE TO-GO IN DE HAND. GELUKKIG BEREIDEN DE BARISTA’S VAN DEZE KOFFIEZAKEN IN ROTTERDAM OOK TIJDENS DE CORONACRISIS JOUW GELIEFDE KOFFIE. SUPPORT YOUR LOCAL!  (EN BLIJF NATUURLIJK OP VEILIGE AFSTAND.)

Vorige week maakten we een lijst met koffiezaken die koffie to-go schenken in Amsterdam, deze week richten we de schijnwerpers op 010. Help jouw favoriete Rotterdamse koffiezaak de Coronacrisis door! 

rotterdam koffie to-go

Koffie to-go Rotterdam: Mecca

Mecca

Dat ze de deuren van koffie- en cocktailzaak Mecca al binnen een jaar na opening weer zouden moeten sluiten, hadden eigenaren Rita Barak en Sven Brokaar vast niet verwacht. Gelukkig staan ze nu ook weer wagenwijd open. Het café in het Oude Noorden is tijdelijk getransformeerd tot afhaalloket, met koffie to-go, huisgemaakte limonades, babka-broden en pita’s op het menu. Op de molen zit koffie van wisselende branders zoals Schot koffie en Manhattan Coffee Roasters

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00
zondag 10.00 – 17.00
Adres: Noordsingel 39
Instagram: @meccarotterdam

Wij bezochten Mecca net na hun opening in juni 2019. Lees het artikel nu online

Harvest Coffee Brewers

Ook bij Harvest Coffee Brewers kun je momenteel rekenen op koffie gebrand door Shokunin. De Australian style koffiezaak serveert daarnaast een aantal lunchgerechten, zoals een smashburger en hotdog. In een culinaire variant welteverstaan, zoals je van eigenaren en liefdesduo Zjevaun Janga en Loes Beljaars (die elkaar leerden kennen tijdens hun werk voor sterrenchef François Geurds) kunt verwachten.

Openingstijden:
maandag, woensdag t/m vrijdag 9.00 – 16.00 uur
zaterdag en zondag 9.00 – 17.00 uur
Adres: Glashaven 107
Instagram: @harvestcoffeebrewers

Meer lezen over Harvest Coffee Brewers? Lees het Gespot-artikel uit koffieTcacao 30

rotterdam koffie to-go

Koffie to-go Rotterdam: SUE

SUE 

Ze liggen in menig koffiezaak: de vegan squares van SUE. Maar wist je dat SUE  zelf ook twee locaties heeft? Een café op de Karel Doormanstraat en een bakkerij met zitplekken op de Goudsesingel. Beiden zijn tijdens de Coronacrisis geopend voor vegan gebak, granola en koffie to-go van Man Met Bril Koffie

Openingstijden Karel Doormanstraat:
dinsdag t/m zaterdag  9.00 – 17.00
zondag en maandag 10.00 – 17.00
Adres: Karel Doormanstraat 372
Openingstijden Bakkerij: dinsdag t/m vrijdag 8.00 – 16.00
zaterdag, maandag 9.00 – 16.00 uur
Adres:
Goudsesingel 330
Instagram: @suefoodrotterdam

Booon 

De deuren van koffiezaak Booon aan de karakteristieke Proveniersstraat, ten noorden van het Centraal Station, zijn geopend voor koffie to-go, sandwiches en cakes. Bestellen doe je door te bellen of een berichtje te sturen op Instagram. Koffie is afkomstig van lokale koffiebranderij grounded.coffee

Openingstijden: dagelijks 8.30 – 15.00 uur
Adres: Proveniersstraat 31
Instagram: @booonrotterdam
Telefoon: 010 – 737 0782

***

Joy! Espresso & More

Vanaf zaterdag 18 april opent Joy! Espresso & More tegenover de kubuswoningen op de Groenendaal weer voorzichtig haar deuren. Op zaterdag en zondag kun je er terecht voor koffie van Single Estate Coffee Roasters en een klein assortiment vers gemaakte sandwiches en huisgemaakte appeltaart en bananenbrood. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 – 16.00 uur
Adres: Groenendaal 493
Instagram: @joy_rotterdam

koffie to-go rotterdam

Koffie to-go Rotterdam: By Jarmusch

By Jarmusch

De binnentuin van het Rotterdamse verzamel-kantoorgebouw Het Industriegebouw is dankzij By Jarmusch omgetoverd tot een drive-thru. Zo verblijdt het Amerikaanse all day breakfast-restaurant ook in tijden van Corona je met een goed ontbijt en koffie, de laatste afkomstig van de lokale branderij Man Met Bril Koffie. Bestellen doe je vooraf, via WhatsApp. Beschik je niet over een auto? Geen stress, dan kun je de bestelling ook bij het restaurant afhalen.

Openingstijden:
Vrijdag t/m zondag 9.00 – 14.00 uur
Adres: Goudsesingel 64 (inrijden via de Kipstraat)
Instagram: @byjarmusch
WhatsApp: 06 – 536 953 13


Lees ook: 5x koffie in Het Industriegebouw


30ml Rotterdam Centrum + 30ml Hart van Zuid

Van dinsdag tot en met zondag kun je bij de twee Rotterdamse vestigingen van 30ml, op de Nieuwe Binnenweg in Centrum en op de Annie M.G. Schmidtplein in Zuid, terecht voor jouw cafeïne-boost. De koffie to-go wordt gezet met de eigen, in Utrecht gebrande 30ml koffie, en onder andere geserveerd in zomerse ijsspecials. 

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 16.00 uur
Zondag en maandag: 9.00 – 16.00 uur
Adres Rotterdam Centrum: Nieuwe Binnenweg 105a
Adres Rotterdam Zuid: Annie M.G. Schmidtplein 14
Instagram: @30mlrotterdamcentrum, @30ml_hartvanzuid

***

Westerkaatje

Bij de vestiging van Westerkaatje in Kralingen kun je naast koffie to-go ook voor taarten, salades, quiches,  soepen en borrelplanken terecht. Gerechten laten bezorgen, kan ook. Bekijk het menu online

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 18.00
zaterdag 10.00 -17.00
Adres: Lusthofstraat 51b
Instagram: @westerkaatje

rotterdam koffie to-go

Koffie to-go Rotterdam: Coppi

Coppi Koffie & Fietsen

Het afhaalloket van Coppi is open voor koffie, gebak en broodjes. Op de toonbank liggen zelfgemaakte amandel-dadelsquares, bananenbrood, glutenvrije brownies en op de lunchkaart staan broodjes met verse groenten. De koffie, gebrand door Schot Koffie, wordt verkocht als to-go, maar ook als losse bonen in de webshop. In diezelfde webshop vind je ook de laatste gear voor de andere grote liefde van Coppi: wielrennen. 

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.00
zaterdag en zondag 10.00 – 16.00
Adres: Bergweg 316
Instagram: @coppikoffie

Lebkov & Sons

Net buiten het Centraal Station is Lebkov vanaf dinsdag 14 april weer open gegaan voor take-away en bezorging. Ook de vestigingen in Amsterdam, Leiden, Den Haag en Utrecht zijn open voor het afhalen of laten bezorgen van koffie en sandwiches. Op het aangepaste menu staan broodjes Tuna salad, Sliced Avocado, BLT en Goat Cheese. Ook de citroen-maanzaad cake en het bananenbrood zijn verkrijgbaar. Bestellen kan ter plekke of via de bestelpagina. De producten van Lebkov & Sons kun je ook laten thuisbezorgen met UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 07.00 – 19.00
zaterdag en zondag 7.30 – 18.30
Adres: Stationsplein 50
Instagram: @lebkov

***

Anne&Max Korte Hoog

Ook de filialen van Anne&Max  zijn weer open voor afhalen en bezorgen. Bestellen doe je telefonisch of via de webshop. Bestellen kan ook met Deliveroo en Thuisbezorgd.nl.

Openingstijden: dagelijks 9.00 – 16.00 uur
Adres: Korte Hoogstraat 20
Instagram: @annemaxkortehoog
Telefoon: 010 – 302 1929

koffie rotterdam

UEB West

Op de Nieuwe Binnenweg is UEB West geopend voor koffie, tosti’s, taarten, croissants en de specials pita halloumi of de burger van limabonen. Op de molen zit koffie van Giraffe Coffee Roasters.

Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 8.30 – 17.00 uur
zondag 10.00 – 17.00 uur
Adres: Nieuwe Binnenweg 263
Instagram: @uebwest

Lilith Coffee

Op de Nieuwe Binnenweg is ook Lilith Coffee weer geopend voor take-away. Op het menu van het allday breakfast restaurant staan koffie van Giraffe Coffee Roasters en vegetarisch ontbijt, inclusief de befaamde American pancakes. 

Openingstijden: dagelijks 9.00 – 17.00
Adres: Nieuwe Binnenweg 125h
Instagram: @lilithrotterdam

***

Bagels & Beans

Alle 65 vestigingen van Bagels&Beans zijn weer open voor takeaway. Ook de vijf vestigingen in Rotterdam (Schouwburgplein, Hoogstraat, Van Oldenbarneveltplaats, Eudokiaplein, Stieltjesstraat en Poolsterstraat) zijn open voor het afhalen van belegde bagels en koffie! Bestellingen kun je ook online plaatsen. 

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.00
zaterdag en zondag 10.00 – 16.00
Adres: Schouwburgplein 80, Eudokiaplein 2, Van Oldenbarneveltplaats 8, Hoogstraat 129B, Stieltjesstraat 210, Poolsterstraat 154-156
Instagram: @bagelsbeans

***

Koffiebar Namasté

Op Katendrecht heeft Koffiebar Namasté de takeaway-bar weer tevoorschijn getoverd. In mei opende de nieuwe koffiebar op deze manier en nu kun je opnieuw terecht voor koffie to-go, huisgemaakte zoetigheden en tosti’s.

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 – 14.00
zaterdag en zondag 10.00 – 16.00 
Adres:
Sumatraweg 13b
Instagram: @koffiebarnamaste

roast koffie to-go

Roast

Door Corona iets later dan gepland, en waarschijnlijk ook op een ietwat andere manier, hebben de twee koppels Kim Bijl en Ellis Thomas en Natalie van der Zande en Thomas Hedderwick op vrijdag 1 mei hun spiksplinternieuwe koffiezaak Roast geopend op het Middellandplein in West. Op het takeaway menu staan theeën van het Engelse merk Jing Tea, koffie van het Rotterdamse Giraffe Coffee Roasters en smoothies, juices, toasts en wraps. 

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 16.00 uur
zaterdag en zondag 10.00 – 16.00 uur
Adres: Middellandplein 21b
Instagram: @roastcoffeerotterdam

Bonza

Afgelopen zomer opende Jorre de Jong Bonza in de plint van de ontmoetingsplek Broeinest. Je kunt er terecht voor zowel espresso- als filterkoffies van verschillende branders.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.00 – 15.30
Adres: Zomerhofstraat 71
Instagram: @bonza_koffie


Koop ook losse bonen in de webshop van jouw favoriete Rotterdamse koffiebranderijen:


Openingsbeeld Rokus Wilmink

Op de hoogte blijven van het allerlaatste koffienieuws? Lees koffieTcacao magazine!

 • koffieTcacao 40 - 2021
  6,95
  Quickview

  koffieTcacao 40 – 2021

  DE HERFST IS IN AANTOCHT EN VOOR JE HET WEET, ZIT JE MET EEN GEURIGE CHAI OF VERWARMENDE KOP THEE LEKKER OP DE BANK EEN BEETJE WEG TE DROMEN. DE COVER VAN DE NIEUWE HERFSTEDITIE HELPT EEN HANDJE. ILLUSTRATOR SAM GODDARD LIET ZICH INSPIREREN DOOR CHINA TEN TIJDE VAN DE MING-DYNASTIE, TOEN DE GAIWAN HET LEVENSLICHT ZAG.

  Meer weten over het zomernummer koffieTcacao 40? Lees hieronder verder.

  6,95
  6,95
 • koffieTcacao 39 cover
  6,50
  Quickview

  koffieTcacao 39 – JUN / AUG

  NU DE ZWOELE ZOMERMAANDEN ZIJN AANGEBROKEN MOGEN KOFFIEBARS, IJSSALONS, THEEZAKEN EN CHOCOLADE-ATELIERS LANGZAAM DE DEUREN WEER VOLLEDIG OPENEN. HOOG TIJD OM LEKKER WEG TE SMELTEN OP EEN TERRAS MET EEN GEURENDE DRANK DACHT ILLUSTRATOR EVELINE SCHRAM, DIE DE COVER VAN KOFFIETCACAO 39 ONTWIERP. 

  Meer weten over het zomernummer koffieTcacao 39? Lees hieronder verder.

  6,50
  6,50
 • koffieTcacao 38
  6,50
  Quickview

  koffieTcacao 38 – MRT/ MEI

  HET NIEUWE LENTENUMMER KOFFIETCACAO 38 IS DAAR! MET DE XXL KOFFIE TO-GO WEET ILLUSTRATOR DENISA HERMAN WAT ONS BETREFT ALS GEEN ANDER DE ZEITGEIST TE VANGEN. PRECIES EEN JAAR NA DE EERSTE LOCKDOWN WETEN WE ALLEMAAL HOE FIJN HET DAGELIJKSE UITSTAPJE NAAR DE KOFFIE-, THEE- OF SPECIAALZAAK OM DE HOEK KAN ZIJN.

  Meer weten over het lentenummer koffieTcacao 38? Lees hieronder verder.

  6,50
  6,50
38 Shares
Share36
Pin2