De lekkerste bonbon van Nederland

De lekkerste bonbon van Nederland
13/03/2014 koffieTcacao

Op woensdag 26 maart 2014 vindt in het chocoladecentrum van Belcolade in Erembodegem (België) de finale van ‘De lekkerste bonbon van Nederland’ – de scholiereneditie plaats. Elf leerling-patissiers en –chocolatiers van verschillende vakscholen strijden om een plek in het Student Reward Program van Belcolade.

De patissiers en chocolatiers in spé krijgen twee uur de tijd om hun creatie in vijfentwintigvoud te maken. Dit alles onder het oog van een vakjury. Deze bestaat uit lid van het Nederlands Patisserie Team Bart de Gans, meester patissier en -boulanger Robèrt van Beckhoven, voorzitter van het Nederlands Patisserie Team Jan Willem Jansen en chocolatier Dominique Persoone.

Student Reward Program
De maker van de winnende bonbon krijgt toegang tot het Student Reward Program bij Belcolade. Dit programma bestaat uit een bezoek aan de Belcolade fabriek, workshops en demonstraties onder leiding van meesterchefs op het gebied van chocolade. Daarnaast bezoekt de winnaar Brugge en gaat in gesprek met internationale studenten.

Deelnemers
Hieronder de deelnemers met de opleiding die zij vertegenwoordigen:

  • Sabrina Verver (ROC Id College, Gouda)
  • Douwe Martin Dijkstra (Friesland College, Leeuwarden)
  • Frederika Bokma (Friesland College, Leeuwarden)
  • Melissa Neüs (De Rooi Pannen, Breda)
  • Mike de Haan (De Rooi Pannen, Breda)
  • Robbin van de Werken (De Rooi Pannen, Tilburg)
  • Sonny Wijninga (De Rooi Pannen, Tilburg)
  • Tomas Knoops (De Rooi Pannen, Eindhoven)
  • Joyce Lievens (De Rooi Pannen, Eindhoven)
  • Juliet Vermeer (HAS Hogeschool, Den Bosch)
  • Martijn Wolfs (HAS Hogeschool, Den Bosch

Bijwonen
Het programma  begint om 9 uur. De finale bestaat uit twee rondes, de eerste is om kwart voor tien, de tweede om kwart over één. Tussen de twee rondes is er tijd voor een lunch. Om kwart voor vier wordt de winnaar bekendgemaakt. Wil je erbij zijn? Geef je dan op via klantenservice@puratos.com of bel naar 0800-787 28 67.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X